Sposób przygotowania:
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
1) Długą włoską bagietkę przekrawamy na dwie równe połówki.
2) Koncentrat pomidorowy łączymy z oliwą z oliwek i smarujemy nim połówki bagietek.
3) Mozzarellę kroimy w grubsze plasterki i układamy na koncentracie.
4) Na mozzarelli układamy plasterki kindziuka.
5) Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kindziuku.
6) Pomidorki cherry myjemy, kroimy w grubsze plasterki i układamy na pieczarkach.
7) Na koniec posypujemy zapiekanki z wierzchu majerankiem.
8) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
2) Koncentrat pomidorowy łączymy z oliwą z oliwek i smarujemy nim połówki bagietek.
3) Mozzarellę kroimy w grubsze plasterki i układamy na koncentracie.
4) Na mozzarelli układamy plasterki kindziuka.
5) Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kindziuku.
6) Pomidorki cherry myjemy, kroimy w grubsze plasterki i układamy na pieczarkach.
7) Na koniec posypujemy zapiekanki z wierzchu majerankiem.
8) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
SylaUla
tumilek
Super, cieszę się 😊