tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu zapiekanki z mozzarellą, kindziukiem, pieczarkami i pomidorkami cherry na włoskiej bagietce.

 Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem

Na zapiekanki

  • 185 g bagietki włoskiej
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 250 g sera mozzarelli
  • 2 większe pieczarki
  • 10 plasterków kindziuka z pieprzem
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • majeranek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
1) Długą włoską bagietkę przekrawamy na dwie równe połówki.

2) Koncentrat pomidorowy łączymy z oliwą z oliwek i smarujemy nim połówki bagietek.

3) Mozzarellę kroimy w grubsze plasterki i układamy na koncentracie.

4) Na mozzarelli układamy plasterki kindziuka.

5) Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kindziuku.

6) Pomidorki cherry myjemy, kroimy w grubsze plasterki i układamy na pieczarkach.

7) Na koniec posypujemy zapiekanki z wierzchu majerankiem.

8) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach. 
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
Mozzarellę kroimy w grubsze plasterki i układamy na koncentracie.
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
Na mozzarelli układamy plasterki kindziuka.
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kindziuku.
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
Pomidorki cherry myjemy, kroimy w grubsze plasterki i układamy na pieczarkach.
Włoska bagietka zapiekana z kindziukiem
Na koniec posypujemy zapiekanki z wierzchu majerankiem.