Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Jajko w łódeczce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie danie zaserwowała mi mama na śniadanie, bardzo mi smakowało. Jest proste w przygotowaniu, tanie i smaczne. Polecam.

Jajko w łódeczce

Składniki:

Jajko w łódeczce

 

  • Mortadela 2 plastry ok 1 cm.
  • 2 jajka surowe
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajko w łódeczce
Olej rozgrzewamy na patelni na małym ogniu kładziemy ukrojone wcześniej Plastry mortadeli. Podsmażamy ok 2 minuty z każdej strony, aby powstały "łódeczki". Gdy powstaną łódeczki wybijamy jajka w ich środek. Solimy i smażymy na małym ogniu aż białko się zetnie. Można je jeść z chlebem i keczupem lub jako dodatek do ziemniaków na obiad.

Tagi:

jajko jajka