marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Janina Cooler.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Alkohole odmierzyć osobno miarką i wlać wraz z sokami do shakera z lodem i zmieszać energicznie.Przelać do kieliszków i dekorować owocem.

Janina Cooler.

Składniki:

Janina Cooler.

 

  • 30 ml.wina czerwonego,
  • 15 ml.rumu brązowego lub białego,
  • sok pomarańczowy,
  • sok ananasowy,
  • kostki lodu,
  • plasterek ananasa lub pomarańczy do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Janina Cooler.
Alkohole odmierzyć osobno miarką i wlać wraz z sokami do shakera z lodem.Wstrząsać energicznie z ok.10 min.,a potem przelać do kieliszków czy wysokich szklanek.Uzupełnić lodem w ko-
-stkach,dekorować brzegi szklanek czy kieliszków plasterkiem po-
-marańczy lub krążkiem ananasa.Podać ze słomką i mieszadełkiem.

Tagi:

lody