iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienna sałatka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jesienna sałatka z tuńczykiem

Jesienna sałatka z tuńczykiem

Składniki:

Jesienna sałatka z tuńczykiem

 

  • 1 por (biała część),
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1cebula czerwona,
  • 5 kulek rzodkiewki,
  • 4 szt korniszony,
  • 2 marchewki
  • Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
  • 1/2 szt papryki czerwonej
  • 1 szt ogórek zielony

 

Sposób przygotowania:

Jesienna sałatka z tuńczykiem
Marchewki dwie sztuki średniej wielkości gotujemy .Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę . Ogórki korniszony kroimy w kostkę . Cebule czerwona kroimy w kostkę . Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki kroimy w kostkę . Pora myjemy i białą część kroimy w cieniutkie plasterki. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy z skórki kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki. Składniki mieszamy . Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem kolorowym . Odstawiamy na ok 20 min i podajemy .