Sposób przygotowania:
Pożywna owsianka z musem jabłkowym
Jabłka obierz ze skórki, pozbądź się gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój na bardzo drobne kawałki. Przerzuć do rondla, podlej wodą i paruj na małym ogniu aż będą miękkie. Gotowy mus wymieszaj z miodem i cynamonem.
Do garnka przelej mleko z odrobiną wody. Zagotuj. Na gotujące się wsyp płatki owsiane i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj suszoną żurawinę.
Gotową owsiankę przełóż do salaterki lub miseczki.
Na wierzchu połóż mus jabłkowy wymieszany z miodem i cynamonem.
Można również dodać plasterki banana.
Do garnka przelej mleko z odrobiną wody. Zagotuj. Na gotujące się wsyp płatki owsiane i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj suszoną żurawinę.
Gotową owsiankę przełóż do salaterki lub miseczki.
Na wierzchu połóż mus jabłkowy wymieszany z miodem i cynamonem.
Można również dodać plasterki banana.