Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z surimi i majonezem
Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski.
Czerwoną cebulę i papryki kroimy w paseczki. Pora kroimy w drobne plasterki i zaparzamy chwilę gorącą wodą. Odlewamy i studzimy.
Surimi kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do makaronu. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Czerwoną cebulę i papryki kroimy w paseczki. Pora kroimy w drobne plasterki i zaparzamy chwilę gorącą wodą. Odlewamy i studzimy.
Surimi kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do makaronu. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.