Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jesienne szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo, bardzo apetyczne szaszłyki.

Jesienne szaszłyki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienne szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Jesienne szaszłyki
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków. Piersi z kurczaka myjemy, oszuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Podsmażamy lekko na tłuszczu. Kiełbasę kroimy w plasterki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na większe kawałki. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie pomidorki, kurczak, cebula, kiełbasa, papryki i ogórki. Gotowe szaszłyki oprószamy lekko solą oraz pieprzem i kropimy olejem. Układamy w piekarniku i pieczemy 30-40 minut (co jakiś czas obracając). Podajemy z frytkami, polane keczupem.
Jesienne szaszłyki
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków.
Jesienne szaszłyki
Piersi z kurczaka myjemy, oszuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Podsmażamy lekko na tłuszczu.
Jesienne szaszłyki
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie pomidorki, kurczak, cebula, kiełbasa, papryki i ogórki.
Jesienne szaszłyki
Gotowe szaszłyki oprószamy lekko solą oraz pieprzem i kropimy olejem. Układamy w piekarniku i pieczemy 30-40 minut (co jakiś czas obracając). Podajemy z frytkami, polane keczupem.