nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Jogurt kawowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jest to świetna propozycja zarówno na lekki deser, jak i dodające energii II śniadanie.

Jogurt kawowy.

Składniki:

Jogurt kawowy.

 

  • 200g jogurtu greckiego
  • 2,5 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1,5 łyżki ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Jogurt kawowy.
Do jednej szklanki przełożyłam jogurt grecki,a w drugiej szklance przesypany brązowy cukier i kawę rozpuszczalną dokładnie rozmieszałam z ciepłą wodą.Przelałam słodką,kawową,płynną mieszankę do jogurtu i całość bardzo energicznie,ręcznie rozmieszałam.Powstały jogurt można chwilkę schłodzić przed zjedzeniem, podaniem,ale można go zjeść od razu,bo jest gotowy zaraz po przygotowaniu.Jogurt jest bardzo kremowy,intensywnie kawowy i ma przyjemny,mleczno brązowy kolor.Można go bardziej dosłodzić,jeśli ktoś woli bardziej słodkie smaki. Można też go urozmaicić podając go z biszkoptami,czy waflowymi rurkami i np.owocami,czekoladową posypką i wtedy przybierze zdecydowanie formę nieco bardziej wytwornego deseru.

Tagi:

kawa