jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Jaja sadzone w jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jaja sadzone w jarmużu są bardzo smaczną i zdrową potrawą. Jarmuż to prawdziwe bogactwo witamin dla naszego organizmu. Jajko wysadzane są w jarmuż na wzór arabski ch dań mają mięciutkie żółtko , które pysznie wylewa się wzbogacając potrawę.

Jaja sadzone w jarmużu

Składniki:

Jaja sadzone w jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Jaja sadzone w jarmużu
Obieramy jarmuż z grubych nerwów liściowych i ogonków. Wkładamy je do rondla, zalewamy je bardzo małą ilością wody. Dodajemy przyprawy i dusimy wszystko do miękkości.

Gdy jarmuż będzie miękki oprószamy go mąką owsianą, dodajemy miód. Wbijamy po jednym jajku na talerzyk i delikatnie opuszczamy je do jarmużu.

Dusimy do chwili, aż jaja się zetną. Podajemy porcje jarmużu z jajami.