Sposób przygotowania:
Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami gojiETAP 1:
![Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/batoniki-z-platkami-jaglanymi-i-jagodami-goji-400131.jpg)
Jagody goji i daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na parę godzin. Kiedy owoce napęcznieją wybrać daktyle i wlać do nich wodę w której się moczyły. Jagody goji odstawić.
ETAP 2:
![Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/batoniki-z-platkami-jaglanymi-i-jagodami-goji-400132.jpg)
Daktyle razem z wodą zmiksować na gładką pastę.
ETAP 3:
![Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/batoniki-z-platkami-jaglanymi-i-jagodami-goji-400133.jpg)
Do zmiksowanych daktyli dodać otręby, płatki jaglane, sezam, len i miód. Wszystko połączyć.
ETAP 4:
![Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji Batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami goji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/batoniki-z-platkami-jaglanymi-i-jagodami-goji-400134.jpg)
Na końcu wmieszać jagody goji. Uformować na twardej powierzchni prostokąt o wymiarach około 30 x 20 cm i grubości 1-1,5 cm. Do ugniatania masy użyłam deskę do krojenia.
Tak przygotowaną masę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 10 min. Po przestudzeniu pokroić na batoniki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zatopić w niej jeden brzeg batonika. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego :)
redakcja
Mniam1
reanja
moja mała lubi takie chrupacze:)
niezły kąsek