Sposób przygotowania:
Rozmarynowe paczuszki z kurczaka
Przygotowujemy marynatę do mięsa. Dwie łyżki oliwy mieszamy z przyprawami tj. posiekanym rozmarynem i pieprzem czarnym. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz sok z cytryny. Mieszamy.
Piersi z kurczaka wkładamy do marynaty na około 15 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Zawijamy każdą pierś w papier do pieczenia polewając marynatą. Związujemy końcówki w tzw. cukierka. Wkładamy paczuszki do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w zależności od wielkości kawałków mięsa.
Przed podaniem odchylamy papier i podajemy udekorowane gałązkami rozmarynu.
Piersi z kurczaka wkładamy do marynaty na około 15 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Zawijamy każdą pierś w papier do pieczenia polewając marynatą. Związujemy końcówki w tzw. cukierka. Wkładamy paczuszki do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w zależności od wielkości kawałków mięsa.
Przed podaniem odchylamy papier i podajemy udekorowane gałązkami rozmarynu.