Sposób przygotowania:
Jogurtowiec.
Kazda galaretke rozpuscic osobno w 250ml goracej wody ,pozostawic zeby przestygly , ale nie zastygly .Do 2 galaretek np.cytrynowej i wisniowej jesli juz sa wystudzone dodac po 250 ml jogurtu i dokladnie wymieszac.Ostatnia galaretke zostawic do dekoracji wierzchu .Na tortownicy lub w innym pojemniku ulozyc na dnie biszkopty lub delicje .Brzoskwinie i gruszki osaczyc z zalewy,pomarancze obrac ze skorki i podzielic na mniejsze czastki.Na Biszkopty lub delicje ulozyc gruszki zalac je delikatnie masa np wisniowa ,ulozyc brzoskwinie, wstawic do lodowki zeby lekko stezalo , ja robie to w zamrazalce jest szybciej.Jesli juz nam lekko stezeje warstwa wisniowa wlewamy mase cytrynowa i na wierzch ukladamy manadarynki lub pomarancze i znowu na chwilke do lodowki lub do zamrazalki .Kiedy juz nam zastygnie lekko ostatnia masa wylewamy na wierzch galaretke, i znowu tym razem juz do lodowki ,czekamy az nam zastygnie.Mozemy podawac udekorowane bita smietana lub czym kto lubi .
Smacznego.
Smacznego.
Natala1210
Sarenka
msewka
czarownica
yola
Doro
martunia19