mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Jogurtowiec.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Pyszne jogurtowe ciacho na upaly... lekkie i nie tuczace:)

Jogurtowiec.

Składniki:

Jogurtowiec.

 

  • 3 galaretki w różnych smakach u mnie cytrynowa,wiśniowa,truskawkowa
  • 500 ml jogutru wanilowego lub owocowego
  • 1puszka brzoskwiń
  • 1 puszka gruszek w slodkiej zalewie
  • 1 pomarancza lub 2-3 mandarynki
  • opakowanie biszkoptów lub tak jak u mnie delicje

Sposób przygotowania:

Jogurtowiec.
Kazda galaretke rozpuscic osobno w 250ml goracej wody ,pozostawic zeby przestygly , ale nie zastygly .Do 2 galaretek np.cytrynowej i wisniowej jesli juz sa wystudzone dodac po 250 ml jogurtu i dokladnie wymieszac.Ostatnia galaretke zostawic do dekoracji wierzchu .Na tortownicy lub w innym pojemniku ulozyc na dnie biszkopty lub delicje .Brzoskwinie i gruszki osaczyc z zalewy,pomarancze obrac ze skorki i podzielic na mniejsze czastki.Na Biszkopty lub delicje ulozyc gruszki zalac je delikatnie masa np wisniowa ,ulozyc brzoskwinie, wstawic do lodowki zeby lekko stezalo , ja robie to w zamrazalce jest szybciej.Jesli juz nam lekko stezeje warstwa wisniowa wlewamy mase cytrynowa i na wierzch ukladamy manadarynki lub pomarancze i znowu na chwilke do lodowki lub do zamrazalki .Kiedy juz nam zastygnie lekko ostatnia masa wylewamy na wierzch galaretke, i znowu tym razem juz do lodowki ,czekamy az nam zastygnie.Mozemy podawac udekorowane bita smietana lub czym kto lubi .
Smacznego.

Tagi:

biszkopt