nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Jogurtowo-truskawkowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Truskawkowy deser na ciepły dzień...

Jogurtowo-truskawkowy deser

Składniki:

Jogurtowo-truskawkowy deser

 

  • Na 4 porcje:
  • 20 truskawek (po 5 na pucharek)
  • 1 galaretka (różowa margarita z Winiar)
  • duży jogurt naturalny 0%
  • śmietan fix
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 8 ciasteczek zbożowych (użyłam Krakusek)
  • 2-4 truskawki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jogurtowo-truskawkowy deser
1. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy 2. Truskawki myjemy, odrywamy i kroimy na mniejsze części. Umieszczamy na spodzie pucharków. Zalewamy przestudzoną galaretką. Schładzamy, aż stężeje. 3. Jogurt naturalny ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy śmietan fix. Wykładamy na galaretce. 4. Ciasteczka kruszymy i posypujemy nimi wierzch naszego deseru. Ozdabiamy truskawką.

Tagi:

ciasteczka