Sposób przygotowania:
Jogurtowy blok z galaretkami.
1. Każdą z galaretek o smaku truskawkowym, pomarańczowym oraz agrestowym ( 1 torebka) przesypać do miseczek i zalać gorącą wodą. Wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przełożyć do lodówki aby stężały. 2. Czynność powtórzyć z 2 galaretką agrestową tyle że przelać należy ją ciepłą do formy w której będzie blok jogurtowy z galaretkami. Pozostawić do ostygnięcia, i wstawić do lodówki aby stężała. 3. Galaretki oprócz tej w formie należy wyjąć, pokroić w kosteczki. 4. Do szerokiej czystej misy wlać jogurt naturalny o smaku truskawkowym ( 500 ml). Miksować na najwyższych obrotach. W czasie miksowania, powoli dolewać ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać cukier waniliowy. 5. Jogurt z żelatyną przelać do formy i wkładać małe kawałki galaretek. 6. Pozostawić do całkowitego stężenia 4-5 godzin w lodówce
marietta