Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w półplasterki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Pora pokroić w plasterki.
W garnku rozgrzać masło z olejem, wrzucić pora i cebulę, smażyć 5 minut, dodać kalafiora i ziemniaki. wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać sól, pieprz, czosnek i zioła prowansalskie. Całość zmiksować na gładki krem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
W garnku rozgrzać masło z olejem, wrzucić pora i cebulę, smażyć 5 minut, dodać kalafiora i ziemniaki. wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać sól, pieprz, czosnek i zioła prowansalskie. Całość zmiksować na gładki krem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
lukrowanepierniczki