Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w półplasterki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Pora pokroić w plasterki.
W garnku rozgrzać masło z olejem, wrzucić pora i cebulę, smażyć 5 minut, dodać kalafiora i ziemniaki. wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać sól, pieprz, czosnek i zioła prowansalskie. Całość zmiksować na gładki krem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
W garnku rozgrzać masło z olejem, wrzucić pora i cebulę, smażyć 5 minut, dodać kalafiora i ziemniaki. wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać sól, pieprz, czosnek i zioła prowansalskie. Całość zmiksować na gładki krem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
![Krem z kalafiora Krem z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kalafiora-582052.jpg)
![Krem z kalafiora Krem z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kalafiora-582053.jpg)
![Krem z kalafiora Krem z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kalafiora-582054.jpg)
![Krem z kalafiora Krem z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kalafiora-582055.jpg)
lukrowanepierniczki