justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kawa czekoladowo – imbirowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kawa z małą wkładką bardzo rozgrzewająca i idealnie sprawdza się w czasie zimy, kiedy jest nam zimno.

Kawa czekoladowo – imbirowa

Składniki:

Kawa czekoladowo – imbirowa

 

  • na 2 kawy po 150 ml tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 ml mleka
  • starta skórka z połowy pomarańczy
  • pół płaskiej łyżeczki startego imbiru
  • 2 espresso lub mokka MK Cafe Premium

Sposób przygotowania:

Kawa czekoladowo – imbirowa
Do rondelka wrzucamy pokruszoną czekoladę. Do czekolady wlewamy mleko i wsypujemy skórkę otartą z pomarańczy, którą wcześniej trzeba dobrze wyszorować.

Imbir obieramy i wrzucamy do mleka z czekoladą. Wszystko podgrzać aż do rozpuszczenia się czekolady - następnie wlać gorącą kawę. Na koniec wszystko przecedzić przez sito i wlać do filiżanki.