kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kakao z bitą śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kakao z bitą śmietanką!!!

Kakao z bitą śmietanką

Składniki:

Kakao z bitą śmietanką

 

  • mleko 3 szkl
  • kakao 3 łyżeczki
  • śmietanka kremówka 1/2 szkl
  • cukier puder 2-3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Kakao z bitą śmietanką
Mleko zagotować. Kakao rozmieszać z małą ilością mleka i cukru, wlać do wrzącego mleka. Całość zagotować, dosłodzić do smaku. Oziębioną śmietankę ubić trzepaczką lub mikserze, dodając po trochu cukier puder. Kakao wyporcjować do 3/4 wysokości filiżanek, a na wierzch każdej porcji nałożyć trochę bitą śmietanki.