joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kakao z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozgrzewający, prosty i smaczny napój : )

Kakao z chili

Składniki:

Kakao z chili

 

  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżeczki kakao w proszku
  • 2 łyżki cukru kryształ
  • szczypta soli
  • ok 1/4 łyżeczki chili w proszku

Sposób przygotowania:

Kakao z chili
Do rondelka wlewamy mleko (zostawiamy pół szklanki), dodajemy cukier i sól po czym chwilę mieszamy. Kakao rozpuszczamy w ok. 1/2 szklanki mleka. Gdy mleko zagotuje się stopniowo dolewamy wcześniej rozpuszczone kakao, wszystko starannie mieszamy. Gotowe już kakao zdejmujemy z ognia. dosypujemy chili. Całość dokładnie mieszamy aż chili połączy się z kakaem. Przed podaniem posypujemy odrobiną kakao. Smaczne za równo na gorąco jak i na zimno. Smacznego :)