justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

kalafior gotowany na prze do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszny i zdrowy dodatek do mięsa lub jajka sadzonego

kalafior gotowany na prze do mięsa

Składniki:

kalafior gotowany na prze do mięsa

 

 

 

Sposób przygotowania:

kalafior gotowany na prze do mięsa
Kalafior dokładnie należy umyć. Usuwamy zielone listki, a białą część dzielimy na mniejsze różyczki. Mogą być małe kawałeczki kalafiora jeśli ktoś woli, ja robię nieco większe różyczki. Kalafior osączamy z wody. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli, lepiej później doprawić. Mieszamy i układamy w parowarze. Parujemy około 20 minut. Podajemy jako dodatek do mięsa. Smaczne i zdrowe.