krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kalafior po sułtańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Kalafior po sułtańsku

Składniki:

Kalafior po sułtańsku

 

  • 0,5 szklanki Majonezu Dekoracyjnego
  • 1 kalafior
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 50 g orzeszków ziemnych
  • 50 g rodzynek
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Kalafior po sułtańsku
Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki. Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką. Wyśmienite jako dodatek na wszelkiego rodzaju uroczystości, znajomi będą zachwyceni-gwarantuję!!!

Tagi:

kalafior