Sposób przygotowania:
Kalafiorowe kotleciki
Kalafiora myję, gotuję w osolonej wodzie, tak by kalafior był miękki. Odcedzam.
Za pomocą tłuczka do ziemniaków dokładnie rozgniatam kalafiora. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję bułkę, jajka oraz sól i pieprz. Natkę myję i drobno siekam również dodaję do masy. Dokładnie mieszam.
Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Na patelnię wylewam olej i smażę kotleciki z obu stron na rumiano.
Podaję np. Z sosem czosnkowym, gulaszem warzywnym czy mięsnym.
Za pomocą tłuczka do ziemniaków dokładnie rozgniatam kalafiora. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję bułkę, jajka oraz sól i pieprz. Natkę myję i drobno siekam również dodaję do masy. Dokładnie mieszam.
Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Na patelnię wylewam olej i smażę kotleciki z obu stron na rumiano.
Podaję np. Z sosem czosnkowym, gulaszem warzywnym czy mięsnym.