jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Geneza tej sałatki to moja wielka chęć na kalafiora. Zachcianka została w 100% zaspokojona. Sałatka smakowała wszystkim domownikom.

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

Składniki:

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

 

  • Składniki:
  • 1 kalafior,
  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
  • Około 5 ogórków kiszonych,
  • 0,5 cebuli,
  • Szczypiorek do dekoracji,
  • 4-5 łyżek majonezu,
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Cebule oraz ogórki kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dokładamy majonez. Delikatnie mieszamy o doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy oprószoną posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

kalafior