Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalarepka z marchewką na bulionie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Doskonała jarzynka lub samodzielne danie

Kalarepka z marchewką na bulionie

Składniki:

Kalarepka z marchewką na bulionie

 

  • 2 kalarepki
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki usiekanego koperku
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Kalarepka z marchewką na bulionie
Kalarepki i marchewki obrać . Pokroić w plasterki , a następnie w słupki , zalać wodą ( ok. 1 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) . Odcedzić .Dodać masło i koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić do smaku szczyptą cukru .