iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kanapka byczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kanapka byczek - zaprasza na śniadanie

Kanapka byczek

Składniki:

Kanapka byczek

 

  • 2 wafle ryżowe,
  • 2 plasterki kiełbasy np Żywiecka
  • ogórek zielony,
  • Oliwki czarne,
  • szczypior,
  • kukurydza w puszce

 

Sposób przygotowania:

Kanapka byczek
Z wafla ryżowego okrągłego robimy tułów byczka .Plasterek kiełbasy to głowa . Ogórka zielonego myjemy kroimy w plasterki robimy mordkę . Oliwki czarne odcedzamy i robimy oczy i nos byka. Z ziarenek kukurydzy robimy zęby . W tym wypadku użyjemy 2 ziarenek Nogi i ogon robimy z szczypioru ,przycinając go proporcjonalnie do tułowia .Uszy robimy z kawałków ogórka .Ozdobiłam byczka jeszcze kawałkami sera mozzarella -uszy i oczy .

Tagi:

kielbasa