anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Kanapka z wątróbką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawe danie, szybkie i smaczne. Polecam bo warto!

Kanapka z wątróbką i ogórkiem

Składniki:

Kanapka z wątróbką i ogórkiem

 

  • 20 dag wątróbki
  • 2 cebule
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 kromki chleba
  • olej do smażenia
  • warzywko lub kucharek do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kanapka z wątróbką i ogórkiem
Cebulę kroimy w krążki, następnie kładziemy ją na rozgrzanym tłuszczu i delikatnie podsmażamy. Wątróbkę kroimy w bardzo cieniutkie paseczki i dodajemy ją do cebulki. Smażymy z obu stron.Kiedy wątróbka będzie gotowa, wkładamy na patelnię kromkę chleba posmarowaną masłem i zapiekamy z jednej strony, aż będzie chrupka. Na chrupiącą kanapkę kładziemy wątróbkę z cebulką i posypujemy ją warzywkiem. Na to układamy plasterki ogórka kiszonego.

Tagi:

chleb ogórki