bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Karkówka w musztardzie francuskiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rewelacyjna karkowka wprost od alpejskich górali

Karkówka w musztardzie francuskiej

Składniki:

Karkówka w musztardzie francuskiej

 

  • dowolnie duży kawał karkówki
  • ok 1 kg soli
  • słoiczek musztardy francuskiej (tę z całymi ziarnami gorczycy)

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie francuskiej
Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm. Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy przez od 1,5 do2 godz. w zaleznosci od wielkosci karkówki. Mozna ja przez pewien czs przykryc zeby sie musztarda nie przypaliła zbytnio a potem znowu odkryc. Koniec !!!! Reszta, czyli dodatki, wg uznania. Pokroić w plastry i .... am-am !!!