Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karmelowy deser

  • 3
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Schłodzoną

Karmelowy deser

Składniki:

Karmelowy deser

 

  • torebka budyniu o smaku karmelowym

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

  • 4 łyżki ajerkoniaku

 

  • kilka czekoladowych ciasteczek

 

  • dowolne owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Karmelowy deser
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki ajerkoniaku. Niewielką porcję śmietany przełożyć do szprycy, a pozostałą wkładać do pucharków na przemian z budyniem. Na wierzchu umieścić warstwę budyniu. Deser polać resztą ajerkoniaku, udekorować śmietaną, ciasteczkami i owocami.