Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Kawa cappucino amaretto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Moja ulubiona kawa, zapraszam.

Kawa cappucino amaretto Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kawa cappucino amaretto

 

  • 0,5 l mleka;
  • 2 – 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej Tchibo Exclusiwe;
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego;
  • 2 – 3 łyżeczki cukru
  • 2 – 3 kostki czekolady;
  • 20 ml likieru amaretto;
  • 50 ml mleka;
  • Szczypta startej czekolady do dekoracji.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kawa cappucino amaretto
0,5 l mleka wlać do garnka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier i cukier waniliowy. Zagotować, dodać kawałki czekolady i wymieszać aby się rozpuściły. Mikserem spienić kawę. Rozlać do filiżanek. 50 ml mleka podgrzać i spienić specjalnym przyrządem. Spienione mleko wlać dekoracyjnie na kawę, posypać startą czekoladą.
Kawa cappucino amaretto
Etap 1

Tagi:

kawa czekolada