Jola  Pyszna kuchnia

Jola Pyszna kuchnia

Kucharz
[Przepisów: 1]

Kawa cynamonowo-cytrynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kawa idealna latem i zimą. Zimową porą podajemy ją na ciepło , bez kostek lodu.

Kawa cynamonowo-cytrynowa

Składniki:

Kawa cynamonowo-cytrynowa

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 70 ml wody
  • cukier trzcinowy według uznania
  • 1/4 cytryny
  • szczypta cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu

 

Sposób przygotowania:

Kawa cynamonowo-cytrynowa
Najlepiej dzień wcześniej zamrażamy kostki lodu z kawałkami cytryny. kawę rozpuszczalną blendujemy w blenderze razem z wodą, cukrem, cynamonem i anyżem i dokładnie mieszamy. Przygotowaną kawę przelewamy do szklanki i podajemy z cytrynowymi kostkami lodu. Zimą podajemy bez kostek lodu, a kawę podgrzewamy. Można podawać w szklaneczkach z laskami cynamonu.

Tagi:

kawa