Sposób przygotowania:
Mrożona kawa z likierem
Sekretem smaku tej kawy, podanej z dużymi kostkami lodu i waniliowym syropem, jest odrobina likieru kawowego, dodana na końcu przygotowywania.
Zaparz kawę, dodaj do niej mleko i całość schłodź mocno w lodówce. Dodaj do niej odrobinę likieru i waniliowego syropu - dokładnie tyle, ile lubisz. Wlej do wysokiej szklanki i nałóż bitą śmietanę tak, by utworzyła czapeczkę. Dekorację z bitej śmietany posyp szczyptą wiórków kokosowych i wykończ subtelnym, zielonym akcentem, którym może być drobny listek mięty.
Jeśli lubisz orientalne smaki, niebanalnym rozwiązaniem dla Ciebie będzie mrożona Cafe Prima Guaranesa z dodatkiem przypraw. Cynamon, imbir, wanilia, kardamon czy gałka muszkatałowa zmienią aromat kawy i sprawią, że za każdym razem będzie ona smakowała inaczej.
Zaparz kawę, dodaj do niej mleko i całość schłodź mocno w lodówce. Dodaj do niej odrobinę likieru i waniliowego syropu - dokładnie tyle, ile lubisz. Wlej do wysokiej szklanki i nałóż bitą śmietanę tak, by utworzyła czapeczkę. Dekorację z bitej śmietany posyp szczyptą wiórków kokosowych i wykończ subtelnym, zielonym akcentem, którym może być drobny listek mięty.
Jeśli lubisz orientalne smaki, niebanalnym rozwiązaniem dla Ciebie będzie mrożona Cafe Prima Guaranesa z dodatkiem przypraw. Cynamon, imbir, wanilia, kardamon czy gałka muszkatałowa zmienią aromat kawy i sprawią, że za każdym razem będzie ona smakowała inaczej.
wio