haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wyjątkowy, orzeźwiający smak, który pozostaje na długo w pamięci. Smaczny napój kawowy. Polecam!

Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa

 

  • 1 dojrzała brzoskwinia, lub1/2 z puszki
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka kawy Tchibo Exclusive

Sposób przygotowania:

Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa
Brzoskwinię umyć ponacinać i sparzyć, następnie zdjąć skórkę i wyjąć pestkę. Jeśli używamy brzoskwini z puszki, należy owoce odcedzić.Brzoskwinię zmiksować. Dodać jogurt, dokładnie wymieszać. Kawę zaparzyć w 1/3 szklanki wrzątku, odcedzić i dodać do mieszanki owocowa-jogurtowej. Dokładnie wymieszać. Można ozdobić bita śmietana.
Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa
Etap 1
Kawa jogurtowo-brzoskwiniowa
Etap 2

Tagi:

kawa