Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kawa miodowo-waniliowa :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla smakoszy małej czarnej .Kawa o lekko miodowo- waniliowym smaku ;

Kawa miodowo-waniliowa :

Składniki:

Kawa miodowo-waniliowa :

 

  • 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy
  • 1 łyżeczka miodu
  • kawałek laski wanilii ( tak ok 1 cm )
  • 1 filiżanka wody

 

Sposób przygotowania:

Kawa miodowo-waniliowa :
Kawę wsypać do filiżanki i wstawić ją do wygrzanego piekarnika na 3 minuty ( zgaszonego ) , aby nabrała aromatu . Zagotować wodę z miodem i wybranym po rozcięciu laski wanilii jej środkiem . Zalać wrzątkiem kawę . Filiżankę przykryć . Zostawić na 3 minuty by się dobrze zaparzyła .

Można podawać z mlekiem lub śmietanką- ja wolę bez ale za to w towarzystwie nalewki miodowej .

Tagi:

kawa