Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Kawa mocno zmrożona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najbardziej zmrożona kawa, na najgorętsze dni lata

Kawa mocno zmrożona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kawa mocno zmrożona

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2/3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki mleka
  • Łyżka likieru amaretto
  • Łyżka różowego cukru błyszczącego

 

Sposób przygotowania:

Kawa mocno zmrożona
Kawę zalewamy gorącą wodą, a jak ostygnie to przelewamy do woreczków na lód i odstawiamy do zamrażalnika. Czekamy aż zamarznie. Do wysokiej szklanki wlewamy likier amaretto, dorzucamy kawowe kostki lodowe, wsypujemy różowy cukier i wlewamy mleko. Czekamy aż kostki zaczną się nieco roztapiać i pijemy :)
Kawa mocno zmrożona
Przygotowania zaczynamy od zrobienia kawowego lodu
Kawa mocno zmrożona
Do szklanki wlewamy likier wrzucamy kostki i wsypujemy cukier

Tagi:

kawa