Sposób przygotowania:
Kawa mrożona bananowo-miodowa
Banana pokroić na plastry, zamrozić.
Kawę zalać wrzątkiem. 2-3 łyżki kawy przelać do pojemnika na kostki i gdy wystygnie wstawić do zamrażarki i zrobić kostki lodu kawowe.
Po około 10 minutach do reszty kawy dodać miód i dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Następnie do pojemnika blendera z ostrzami przełożyć zamrożonego banana, zimną kawę i mleko. Zmiksować pulsacyjnie, przelać do szklanki, dodać zamrożone kostki kawy i podawać od razu. Smacznego!
Kawę zalać wrzątkiem. 2-3 łyżki kawy przelać do pojemnika na kostki i gdy wystygnie wstawić do zamrażarki i zrobić kostki lodu kawowe.
Po około 10 minutach do reszty kawy dodać miód i dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Następnie do pojemnika blendera z ostrzami przełożyć zamrożonego banana, zimną kawę i mleko. Zmiksować pulsacyjnie, przelać do szklanki, dodać zamrożone kostki kawy i podawać od razu. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83