2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kawa orzechowo-waniliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna odmiana zwykłej kawy pierwszy raz robiłam z syropami i smakuje cudnie:)

Kawa orzechowo-waniliowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kawa orzechowo-waniliowa

 

  • Na jedną porcję:
  • 50 ml mocnej kawy np espresso
  • 120 ml mleka
  • 10 ml syropu waniliowego do kawy
  • 20 ml syropu orzechowego
  • 2-3 kostki cukru trzcinowego

 

  • Do dekoracji:
  • bita śmietana w spray
  • czekolada w młynku Kotanyi

 

Sposób przygotowania:

Kawa orzechowo-waniliowa
Do wysokiej szklanki najlepiej do latte wrzucamy kostki cukru trzcinowego ,wlewamy jeden z syropów -waniliowy.Do zimnego mleka wlewamy drugi syrop -orzechowy i spieniamy mleko-ja spieniałam w ekspresie.Kawę parzymy,może być tez zwykła rozpuszczalna. Do szklanki wlewamy najpierw spienione mleko z syropem orzechowym a następnie kawę .Dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy czekoladą z młynka lub kawą sypką rozpuszczalną . Pyszna polecam spróbować:)
Kawa orzechowo-waniliowa
szykujemy składniki które nam sa potrzebne
Kawa orzechowo-waniliowa
na dno wysokiej szklanki wkładamy kostki cukru wlewamy syrop waniliowy
Kawa orzechowo-waniliowa
Do zimnego mleka wlewamy syrop orzechowy i spieniamy
Kawa orzechowo-waniliowa
na cukier wlewamy spienione mleko a następnie kawę dekorujemy

Tagi:

kawa czekolada