Hm zaciekawiłaś mnie tą piernikową kawką,Babciugramolko czy kupny piernik też będzie dobry?
Pewnie .Ja po prostu traktuję piernik jako przyprawę i zawsze piekę go w nadmiarze , suszę i mam w zapasie .Zupełnie spokojnie możesz kupić piernik ( najlepiej nie przekładany i bez polewy - taki najprostszy i kawałek sobie ususzyć , a potem ucierać na tarce ( drobne oczka ) lub mielić na mączkę .Jak zerkniesz w moje przepisy to zobaczysz ,że wiele sosów mięsnych zagęszczam i doprawiam piernikiem zamiast mąki .
Spróbuj - gorąco polecam . Nawet śledzia robię dodając odrobinę piernika do oleju w którym są śledzie - wychodzi pyszny ( taki korzenny )
[quote nick=kinga]Hm zaciekawiłaś mnie tą piernikową kawką,Babciugramolko czy kupny piernik też będzie dobry?[/quote]
Pewnie .Ja po prostu traktuję piernik jako przyprawę i zawsze piekę go w nadmiarze , suszę i mam w zapasie .Zupełnie spokojnie możesz kupić piernik ( najlepiej nie przekładany i bez polewy - taki najprostszy i kawałek sobie ususzyć , a potem ucierać na tarce ( drobne oczka ) lub mielić na mączkę .Jak zerkniesz w moje przepisy to zobaczysz ,że wiele sosów mięsnych zagęszczam i doprawiam piernikiem zamiast mąki .
Spróbuj - gorąco polecam . Nawet śledzia robię dodając odrobinę piernika do oleju w którym są śledzie - wychodzi pyszny ( taki korzenny )
Taką kawkę z miłą chęcią wypiję.Już czuje ten smak kojarzący się ze świętami.Muszę zrobić taką "wspomnieniową kawkę" tym bardziej,że mam jeszcze zachomikowanych trochę pierniczków ze świąt.
Taką kawkę z miłą chęcią wypiję.Już czuje ten smak kojarzący się ze świętami.Muszę zrobić taką "wspomnieniową kawkę" tym bardziej,że mam jeszcze zachomikowanych trochę pierniczków ze świąt.
kinga
Babciagramolka
Pewnie .Ja po prostu traktuję piernik jako przyprawę i zawsze piekę go w nadmiarze , suszę i mam w zapasie .Zupełnie spokojnie możesz kupić piernik ( najlepiej nie przekładany i bez polewy - taki najprostszy i kawałek sobie ususzyć , a potem ucierać na tarce ( drobne oczka ) lub mielić na mączkę .Jak zerkniesz w moje przepisy to zobaczysz ,że wiele sosów mięsnych zagęszczam i doprawiam piernikiem zamiast mąki .
Spróbuj - gorąco polecam . Nawet śledzia robię dodając odrobinę piernika do oleju w którym są śledzie - wychodzi pyszny ( taki korzenny )
kinga
yola