aniakuk

aniakuk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Kawa po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znalazłam przepis na pyszną kawę po wiedeńsku z dodatkiem kakao. Kawa nie jest słodka, także jak lubimy słodką to dosypmy sobie cukier.

Kawa po wiedeńsku

Składniki:

Kawa po wiedeńsku

 

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka kakao
  • bita śmietana lub spienione mleko
  • kostki czekolady do dekoracji
  • 200 ml przegotowanej gorącej ale nie wrzącej wody
  • cukier jeśli ktoś lubi słodką

 

Sposób przygotowania:

Kawa po wiedeńsku
Kawę przesypujemy do filiżanki i zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą. Wsypujemy kakao i mieszamy do rozpuszczenia kakao. Jeśli lubimy słodką to wsypujemy cukier wedle uznania. Dekorujemy spienionym mlekiem lub bitą śmietaną. Posypujemy startą czekoladą na średnich oczkach tarki. Podajemy do ulubionych ciastek.