Sposób przygotowania:
kawa trio
Kawe bardzo latwo sie robi i nie potrzeba do niej jakis specjalnych sprzetow. Kawe mielona (najlepiej jak sami zmeilimy ziaraenka kawy, wtedy bedzie bardziej aromatyczna) zalewamy wrzętkiem do połowy szklanki. Mleko gotujemy w małym rondelku. Musimy pilnowąc mleka, żeby podczas gotowania nam nie wykipiało. Gdy powstanie nam już sporo piany z mleka przelewamy do przezroczystej szklanki. Kawe przelewamy najlepiej do naczynia na smietanke, czyli chodzi o male naczynie z dziubkiem, by kawa leciala ciurkiem i tak wlewamy powoli do mleka. Powstaje nam pyszna trójkolorowa kawa. Jesli slodzimy kawe, by nie zepsuć jej ulozenia to radze poslodzic mleko przed dolaniem kawy. Mozna jeszcze na wierzch lyzka nalozyc troche piany z gotowanego mleka. Na koniec posypujemy trochę przyprawą do kaw i karmelem z wanilią.Polecam.
Focus
Z kaw ziarnistych, które własciwie niczym nie ustępuja tym kawiarnianym polecam Espresso Casa firmy Segafredo Zanetti. Kawa ma cudownie intensywny smak. Jeśli bedziesz miała okazję, polecam spróbować :)
aginaa
Focus
Ale znalazłam tę kawę na ich stronie internetowej, spójrz sobie, może wyszperasz adres :)
http://www.segafredo.pl/pl/produkty/kawa/produkty-dla-domu/kawa-ziarnista/segafredo/espresso-casa-ziarnista.html