Sposób przygotowania:
Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem
Kawę zaparzamy w kafetierce. jeśli ktoś nie ma tego urządzenia może użyć kawy rozpuszczalnej lub zwykłej kawy parzonej i odcedzić fusy. Najlepsza jest oczywiście ta z kafetierki, bardzo mocna i aromatyczna.Z Jednaj kafetierki przygotowuje 2 kawy. ponieważ napar jest bardzo mocny wlewam po pół kubeczka (lub filiżanki). Mleko podgrzewam z dodatkiem cukru (ilość zależy od naszego smaku). Ciepłe mleko wlewam do urządzenia zwanego albo spieniaczem do mleka albo również kafetirą. Dodałam zdjęcie w razie wątpliwości. Aby powstała pianka należy bardzo szybko ubijać mleko. Do zaparzonej kawy wkładamy piankę. Można ułożyć wzorek na wierzchu lub posypać kakaem. Polecam serdecznie wszystkim miłośnikom kawy ;)