Sposób przygotowania:
Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem
Kawę zaparzamy w kafetierce. jeśli ktoś nie ma tego urządzenia może użyć kawy rozpuszczalnej lub zwykłej kawy parzonej i odcedzić fusy. Najlepsza jest oczywiście ta z kafetierki, bardzo mocna i aromatyczna.Z Jednaj kafetierki przygotowuje 2 kawy. ponieważ napar jest bardzo mocny wlewam po pół kubeczka (lub filiżanki). Mleko podgrzewam z dodatkiem cukru (ilość zależy od naszego smaku). Ciepłe mleko wlewam do urządzenia zwanego albo spieniaczem do mleka albo również kafetirą. Dodałam zdjęcie w razie wątpliwości. Aby powstała pianka należy bardzo szybko ubijać mleko. Do zaparzonej kawy wkładamy piankę. Można ułożyć wzorek na wierzchu lub posypać kakaem. Polecam serdecznie wszystkim miłośnikom kawy ;)
![Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawa-z-kafetierki-ze-spienionym-mlekiem-147893.jpg)
![Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawa-z-kafetierki-ze-spienionym-mlekiem-147894.jpg)
![Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawa-z-kafetierki-ze-spienionym-mlekiem-147895.jpg)
![Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem Kawa z kafetierki ze spienionym mlekiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawa-z-kafetierki-ze-spienionym-mlekiem-147896.jpg)