Sposób przygotowania:
Kawa Dalgona - koreański przysmak
1. Mleko odmierzyłam i wlałam do spieniarki do mleka. Ustawiłam program na spienianie i podgrzewanie mleka. W koreańskim przepisie jest niespienione mleko w dwóch wersjach: podgrzane lub zimne z kostkami lodu.
2. Kawę, cukier i gorąca wodę wymieszałam w kubku i zmiksowałam na sztywno mikserem.
3. Mleczna pianę umieściłam w przezroczystym naczyniu (szklanka, duży kieliszek itp) i na wierzch wyłożyłam ubita pianę z kawy. Posypałam płatkami migdałowymi.
4. Przed wypiciem, a właściwie zjedzeniem, wymieszałam obie pianki - mleczna i kawową- uzyskując gesty krem o niesamowitym smaku!
2. Kawę, cukier i gorąca wodę wymieszałam w kubku i zmiksowałam na sztywno mikserem.
3. Mleczna pianę umieściłam w przezroczystym naczyniu (szklanka, duży kieliszek itp) i na wierzch wyłożyłam ubita pianę z kawy. Posypałam płatkami migdałowymi.
4. Przed wypiciem, a właściwie zjedzeniem, wymieszałam obie pianki - mleczna i kawową- uzyskując gesty krem o niesamowitym smaku!
Julia394
zbysiowa
haniakson
zbysiowa
Nie kuś, nie kuś :D