kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kawa z karmelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cukier zrumienić na ciemny kolor na suchej patelni, wlać ostrożnie mieszając szklankę wrzącej wody do rozpuszczenia karmelu.

Kawa z karmelem

Składniki:

Kawa z karmelem

 

  • cukier 1/2 szkl
  • woda 1 szkl
  • mleko 2 szkl
  • zmielona kawa ziarnista 5 dag
  • mleko 2 szkl

 

Sposób przygotowania:

Kawa z karmelem
Cukier zrumienić na ciemny kolor na suchej patelni, wlać ostrożnie mieszając szklankę wrzącej wody do rozpuszczenia karmelu. Wrzącym karmelem zaparzyć kawę, przecedzić, ostudzić i oziębić w lodówce. Przed poadniem połączyć napar z kawy z oziębionym mlekiem.

Tagi:

kawa