marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kawa z pajęczynką czekoladową.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dowolnie wybraną kawę wsypać do dwóch filiżanek i zaparzyć wrzątkiem.Mleko spienić,dolać,zamieszać.Przez cienki lejek tworzyć pajęczynkę.

Kawa z pajęczynką czekoladową.

Składniki:

Kawa z pajęczynką czekoladową.

 

  • 2-4 łyżeczek neski rozpuszczalnej lub mocnej,mielonej,
  • spienione mleko,
  • sos czekoladowy,
  • cukier,
  • 0,5 l.wrzątku.

Sposób przygotowania:

Kawa z pajęczynką czekoladową.
Wsypać po dwie łyżeczki kawy do filiżanek i zalać wrzątkiem.Spi-
-enić mleko i wlać do kawy.Do cienkiego lejka wlewać sos czekoladowy i trzymając lejek nad filiżanką tworzyć cieniutkim strumieniem pajęczynkę czekoladową.Serwować z cukrem lub bez.

Tagi:

sosy