Sposób przygotowania:
Kawowe kasztany.
Zaparzamy kawę (wystarczy 1 filiżanka) i zostawiamy do ostygnięcia. Kawy nie słodzimy. Na telerzu przygotowujemy wiórki kokosowe. Płaską cześć ciasteczek smarujemy nutellą, sklejamy razem.............powstaną kulki. Zamaczamy sklejone razem ciastka w przygotowanej kawie i obtaczamy w wiórkach kokosowych. "Amaretti" to baaaaaardzo suche ciastka. W tym przepisie jest to plusem.........nie wchłaniają zbytnio kawy przez co nie rozlatują się i trzymają "fason". Można je więc przygotować nawet dzień wczesniej.
Sarenka
Evi
...Kawy do tego przepisu nie polecam słodzic bo w ten sposób daje kontrast bardzo słodkim ciastkom, nutelli i wiorkom kokosowym.....
a Administrator napisał...
..... Dać do głębokiego naczynia. Dodać kukurydzę i ser fetę, nutelli i wiorkom kokosowym.......
A.B.
Evi
To jeszcze raz napisze :-)
Do mojego przepisu wkradla sie pomylłka .Ma być...
...Kawy do tego przepisu nie polecam słodzic bo w ten sposób daje kontrast bardzo słodkim ciastkom, nutelli i wiorkom kokosowym.....
a Administrator napisał...
..... Dać do głębokiego naczynia. Dodać kukurydzę i ser fetę, nutelli i wiorkom kokosowym.......
pigwa
Evi
caroline1983
Evi
Len cukierniczy ?......jak najmniej brudnych misek, bez niepewnosci czy wyrosnie czy zakalec, bez zalaczenia piekarnika.........
Caroline.......chyba jestesmy pokrewna dusza :-)