Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasteczka
W misie robota umieścić składniki na ciasteczka. Założyć nóż do siekania i wszystko siekać aż składniki połączą się w kulę.
Wyjąć masę na blat, szybko zagnieść i utworzyć wałek o średnicy około 5 - 6 cm. Wałek ciąć na plastry o grubości około 1 cm, w dłoniach formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę naciskać widelcem co utworzy nam wzorek. Ciasteczka piec około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone wystudzić i na jedno ciasteczko kłaść po pół łyżeczki kremu i dociskać drugim.
Utworzą nam się a la markizy. Można podać też część ciasteczek bez kremu.
Wyjąć masę na blat, szybko zagnieść i utworzyć wałek o średnicy około 5 - 6 cm. Wałek ciąć na plastry o grubości około 1 cm, w dłoniach formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę naciskać widelcem co utworzy nam wzorek. Ciasteczka piec około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone wystudzić i na jedno ciasteczko kłaść po pół łyżeczki kremu i dociskać drugim.
Utworzą nam się a la markizy. Można podać też część ciasteczek bez kremu.
robaczek
biedroneczki
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2