Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Kisiel wiśniowy (domowy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chyba każdy wie, że domowy kisiel jest najlepszy i nie ma sobie równych. Doskonale smakuje na ciepło i po ostygnięciu.

Kisiel wiśniowy (domowy)

Składniki:

Kisiel wiśniowy (domowy)

 

Sposób przygotowania:

Kisiel wiśniowy (domowy)
Wiśnie należy umyć, wydrylować umieścić w garnku. Dodać cukier i 900 ml wody. Całość wymieszać i gotować przez 2-3 minuty.

Następnie owoce połączyć z mąką - uprzednio rozmieszaną w pozostawionej wodzie. Kisiel po zagotowaniu zdjąć z ognia.

Można spożywać ciepły, jak również po ostygnięciu - wg własnego gustu.

Tagi:

desery owoce