dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Kiszony i modra z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa do przygotowania i pozywna salatka na ciepło z zimowych warzyw z dodatkiem gotowanego jajka a wszystko w prostym sosie musztardowym ze szczypiorkiem.

Kiszony i modra z jajkiem

Składniki:

Kiszony i modra z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kiszony i modra z jajkiem
Kapustę szatkujemy , gotujemy na parze 10 minut. Studzimy lekko i jeszcze lekko siekamy. Razem z warzywami w oddzielne przegródce gotujemy na parze jajka na twardo (10 minut). Ogórki kroimy w plasterki. Olej mieszamy z octem i musztardą. Warzywa mieszamy z sosem, posiekanym szczypiorem. Doprawiamy do smaku sola najzdrowiej himalajską i pieprzem. Jajka obieramy, kroimy i podajemy z sałatką.

Tagi:

jajko jajka