Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Koktajl jeżynowy z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Porcja białka, porcja witamin, łyżeczka miodu dla smaku i otręby pszenne - czyli " niezawodna miotła dla przewodu pokarmowego :) Jednym słowem pyszny koktajl oczyszczająco-odżywiający.

Koktajl  jeżynowy z otrębami

Składniki:

Koktajl jeżynowy z otrębami

 

  • jogurt naturalny - 300 ml,
  • banan - 1 szt,
  • jeżyny - 1 garść,
  • miód płynny - 1 łyżka,
  • otręby pszenne - 1 łyżka,
  • listki mięty - wg. potrzeby.

Sposób przygotowania:

Koktajl jeżynowy z otrębami
Jogurt naturalny przelać do wysokiego naczynia. Obrać banana ze skórki pokroić w plastry i dodać do jogurtu. Dorzucić garść jeżyn ( u mnie mrożone zeszłoroczne).

Dodać łyżkę płynnego miodu. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. na koniec wsypać kopiasta łyżkę otrąb pszennych i dokładnie wymieszać.

Podawać schłodzone, udekorować listkami mięty.

Tagi:

koktajl