AELO

AELO

Kucharz
[Przepisów: 13]

Klejący ryżowy przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i klejące czyli ryżowy przysmak

Klejący ryżowy przysmak

Składniki:

Klejący ryżowy przysmak

 

  • 2 opakowania ryżu preparowanego,
  • 1 paczka krówek,
  • 1 garść rodzynek,
  • 1 garść orzechów włoskich łuskanych.

 

Sposób przygotowania:

Klejący ryżowy przysmak
Orzechy włoskie siekamy. Do garnka wkruszamy krówki. Garnek ustawiamy na małym ogniu i cały czas mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia się krówek. Po rozpuszczeniu krówek wsypujemy do garnka garść rodzynek i garść siekanych orzechów włoskich. Zanim masa zacznie tężeć, szybko przesypujemy preparowany ryż i energicznie mieszamy składniki. W miarę sprawnie formujemy kulki, zanim masa krówkowa zacznie twardnieć. Pozostawiamy do przestygnięcia aż kulki lekko stwardnieją.

Tagi:

ryż