Sposób przygotowania:
Kluseczki ryżowe z żurawiną
Ryż gotujemy do miękkości. Do przestudzonego ryżu dodajemy jedno jajko, drobno posiekaną żurawinę, siemię lniane, brązowy cukier- całość dobrze mieszamy. Z masy ryżowej formujemy albo kulki, albo łezki, które następnie panierujemy w orzechach włoskich. Kluseczki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!
![Kluseczki ryżowe z żurawiną Kluseczki ryżowe z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ryzowe-z-zurawina-237040.jpg)
![Kluseczki ryżowe z żurawiną Kluseczki ryżowe z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ryzowe-z-zurawina-237041.jpg)
![Kluseczki ryżowe z żurawiną Kluseczki ryżowe z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ryzowe-z-zurawina-237042.jpg)
![Kluseczki ryżowe z żurawiną Kluseczki ryżowe z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ryzowe-z-zurawina-237043.jpg)