Sposób przygotowania:
Kocia słodycz
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Margarynę pokroić w kostkę, dodać do rozpuszczonej czekolady razem z rumem, mieszać aż powstanie jednolita masa. Ostudzić. Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek. Do ostudzonej masy dodać żółtka i dokładnie szybko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Płaską formę żaroodporną lub blachę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Masę przełożyć do formy, przykryć folią i wstawić do lodówki na 5godzin. Rodzynki umyć i namoczyć w przegotowanej wodzie. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki, rodzynki odcisnąć. Deser wyjąć z lodówki, wyłożyć na nim bitą śmietanę, posypać rodzynkami i orzechami. Wstawić do lodówki na przynajmniej 30minut. Pokroić na porcje i podawać.